Bloggaajan työvälineet

Minulta on kysytty onko työlästä pitää blogia? No, rehellisyyden nimissä pitää kertoa, että jos tämä olisi kovin työlästä, raskasta tai veisi paljon aikaa, niin en pystyisi bloggaamaan!

Minulla on kuitenkin päivätyö kahdeksasta neljään ja illan vapaa-aika neljän lapsen kanssa ei tosiaan ole omaa aikaa, jolloin voisi pohtia ja kirjoittaa syväluotaavia analyyseja (tai ylipäätään ajatella)! Kaikkien omien harrastusten tulee siis pyöriä näiden reunaehtojen puitteissa. Mutta en ole vastaavassa tilanteessa yksin.

Kun aloitin Pureva Pikantti -blogin viime vuoden maaliskuussa, oli selvää, että kirjoittelen kevyttä kamaa – mutta kohtuullisen usein. Eli pieniä iloisia postauksia, jotka hoituvat suurin piirtein iltaruoan teon lomassa.

Valitsin luonnollisesti blogialustaksi WordPressin muun muassa sen loistavan mobiilikäytettävyyden vuoksi! Noh, yli 60 miljoonaa käyttäjää ei voi olla väärässä – onhan tämä myös turvallinen, helppo ja muunneltava! Eikä minun tarvitse istua tietokoneella tai siirrellä kuvia mihinkään kun kaikki hoituu puhelimella.

Käytän kuvaamiseen nykyään oikeastaan vain puhelinta ja tänä vuonna joulu tuli etukäteen kun sain päivitettyä puhelimeni iPhone7 plussaan ❤️

Kamera, kuvankäsittely ja blogi siis ovat kätevästi samassa paketissa. Muita hyödyllisiä varusteita ovat olleet Ricoh Theta -kamera 360-kuviin ja joissain tilanteissa pieni kuvausvalo. Koko harrastus siis mahtuu käsilaukkuun ja on aina messissä!

Jos mietit oman blogin aloittamista, niin käy heti toimeen! Miettimällä et saa aloitettua, eikä blogi kuitenkaan tule koskaan valmiiksi. Minulle blogi on jatkuva eväsretki!

Koska saat itse päättää koko sisällöstä, niin voit tehdä ihan mitä haluat. Kukaan ei sano mitä aiheita sinun pitäisi käsitellä tai kuinka monta kertaa viikossa tehdä julkaisuja. Toki suositeltavaa on pitää blogia säännöllisesti yllä..

Itse bloggaan säännöllisen epäsäännöllisesti. Joskus tuntuu, että olisi miljoona aihetta, joista kirjoittaa – joskus taas tulee pidettyä pidempi, yli viikon tauko, kun kaikki mitä päässä liikkuu on tylsää ja tahmeaa.

Aihepiirejä, joita Pureva Pikantti -blogissa möyhin:

  • Arjen yksityiskohtia ja vanhan talon sisustusideoita. Tänään naistenmessuilta tarttui mukaan joulukoristeita..
  • DIY-juttuja ja väsäilyä
  • Kosmetiikkatestailuja ja itsekritiikkiä! Minulla onkin joulukalenterina tänä vuonna Dermosilin Beauty Surprises -kalenteri, jonka tuotteista postailen lisää kun saan muutakin kuin kynsilakan ja käsivoiteen!
  • Kirppistelyä ja kirppiskulttuuria! Pitää heti esitellä uusin hankintani eli upea Glope Hopen Nahkataikina-olkalaukku, jonka sain muutamalla kympillä omakseni!
  • omia ja lasten kommelluksia. Jos ei muuta, niin niitä riittää!
  • ruokaa ja leivontaa (köh köh – no ruokaKOKEILUJA ennemminkin). Tänäänkin ihan kokkasin kanelisokeriseosta… Jos totta puhutaan, niin puurosta en ehtinyt ottaa kuvaa kun se jo syötiin!
  • matkustelua ja retkeilyä. Ensiviikolla teemme joulunodotusreissun lasten kanssa Lappiin ja sieltä varmasti kerrottavaa riittää..

Eli varsinainen sekametelisoppa! Mutta sitä se on elämäkin: sekoilua, meteliä ja iso soppa.

Toivottavasti olet viihtynyt blogissani! Vinkkaa myös kavereille! Pintaliidon ja kiiltokuvien sijaan löydät täältä epätäydellistä arkea..

Iloista joulukuun alkua! ❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s