Viikinkien ruokaretkellä

Reissun viimeisenä iltana käytiin syömässä illallista viikinkiravintola Haraldissa Oulussa. Olemme käyneet monesti aikaisemminkin, mutta ilman lapsia. Teemaravintola oli pojista jännittävä heti ulko-oven miekkakahvasta lähtien! Innostusta lisäsi viikinkikypärät, kilvet ja hämyinen tunnelmavalaistus..


Olen usein miettinyt, miksi niin harva ravintola panostaa oikeasti kokonaisvaltaiseen elämykseen. Haraldia täytyy kehua hienosta toteutuksesta niin sisustuksen, ruokalistan, astioiden kuin tarjoilijoiden asujenkin suhteen: kaikki on mietitty viimeiseen saakka. Jopa vessan paperitelineet on maalattu kelttikuvioin!


Vaikka ravintolassa oli kohtuullisesti väkeä, tarjoilu pelasi nopeasti ja henkilökunta oli erittäin ystävällistä. Lapsille oli omat ruokalistat, joihin sai ruokaa odotellessa piirrellä.


Ennen kuin Aslakaan ehti kaivaa esille kissavideoita (viitaten edelliseen blogikirjoitukseen), niin pöytään saapui naposteltavaksi ruisleipää ja voisulaa. Kylläpä pikkusuu napsui!


Jarin kanssa teimme koko retken eli otimme alkuruoan, pääruoan ja järkkärin. Oma retkeni oli seuraava:

KANGASMETSIEN TATTIKEITTOA: Kermaista tattikeittoa sekä saaristolaisleipää ja riistamoussea. 

KALLIORANNAN KALANSAALIS: Kauden kalaa, kylmäsavustettua lohenmätiä, punajuurikastia, rosmariini- majoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua, kaalipaistosta sekä Saloniemen tilan jogurttia.

MUSTIKKAMAAN HOUKUTUS: Mustikalla ja rosmariinilla makustettua soijamoussea, keksimurua sekä marinoituja karhunvadelmia.

Kannattaako sitten elämyksestä maksaa hiukan enemmän? Sitä tietysti jokainen miettii. Koska kuten arvata saattaa, ei menu ollut ihan edullinen. Ehkä hintataso oli jopa kaksi kertaa muita reissun ruokapaikkoja kalliimpi, mutta toisaalta kokemuksiahan erikoisista paikoista tullaan hakemaan. Mitä järkeä olisi aina käydä samassa pizzeriassa?

Sitten siihen mielenkiintoiseen osuuteen, eli mitä kommentteja ruoka keräsi.

  • Miro: toiseksi paras ravintola, jossa olen käynyt
  • Ewo: Kana oli liian suolaista, muuten hyvää
  • Oula: En jaksanut ihan kaikkea, piti säästää tilaa jätskille
  • Asla (joka kommentoi vain kertomalla mitä ei halua): söi vain ruisleipää, suostui maistamaan perunamuusia ja suklaakakkua
  • Jari: Ehdottomasti parasta oli jälkiruoka
  • Paula: Erikoisia ja uusia makuja


Mitäköhän mietteitä Jari kirjaa omaan reissublogiinsa? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s