Tekosyy vai elämisen tunne

Sitä kiire yleensä on. Tekosyitä ettei ehdi tai jaksa. Mutta tällä viikolla kiireinen rytmi on saanut minussa aikaan tunteen, että tiedän eläväni.


Saattaa kuulostaa omituiselta, mutta kun tekemistä on ollut hitusen liikaa, muttei romahdukseen saakka, on se ollut suorastaan ihannetila! Olen tuntenut itseni virkeäksi huonoista yöunista huolimatta, olen pitkästä aikaa osannut iloita tihkusateesta ja pystynyt unohtamaan elämän epätäydellisyyden.

Olen liitänyt sinne ja tänne, mutta se ei ole tuntunut hengästyttävältä. Olen silti ehtinyt myös rentoutua ja palautua. Miten tämä on mahdollista?

Siihenpä tosiaan tahtoisin vastauksen? Mikä saa flow-tilan aikaan?

Flow on tila, jossa ihmisen tietoisuuteen saapuva informaatio on tasapainossa minän tavoitteiden kanssa. Flow-kokemuksen seurauksena minän järjestys on aikaisempaa monimuotoisempi.

Flow-kokemuksessa ihminen paneutuu koko kapasiteetillaan keskittyneesti tavoitteelliseen toimintaan sulkien kaiken muun tietoisuudestaan. Flow lisää psyyken sisäistä vahvuutta ja kompleksisuutta ihmisen saadessa todellisuuskuvansa järjestykseen ja hallintaan. Optimaalinen flow-kokemus syntyy, kun ihmisen taidot vastaavat käsillä olevaa haastetta ja hän on kiinnostuneesti paneutunut ko. aktiviteettiin. Ihminen on onnellisimmillaan juuri tällaisina hetkinä elämässään. (Wikipedia)

Toisaalta luulen, että flowta ei ole mahdollista saavuttaa ilman alamäkiä.. tokkopa kenenkään elämä ihan tasaista on. Itse rakastan pientä muutosta ja uusia haasteita!


Katsotaan mistä ensi viikolla tuulet puhaltavat.. Toiveena leppoisa lounaistuuli! Sitä samaa toivon teille muillekin!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s