Koti elämistä varten

Valkoiset instakodit ja täydelliset design-loftikset aiheuttavat kateutta. Miksi? Asuuko niissä onnellisempia ihmisiä? Miksi olla kateellinen, kun itsellä on katto pään päällä, kiva persoonallinen pikkutalo hassuine tavaroineen ja vieläpä omalla tontilla. Noh, puoliksi pankin omistamalla vielä muutaman vuoden..

Itse tunnustan olevani sohvatyynyjen maaninen järjestelijä. Mutta kysymys kuuluu miksi ihmeessä kiusaan itseäni hankkimalla 12 sohvatyynyä kun meillä on 4 lasta ja koira? Tyynyt ovat AINA lattialla ja joku on pyyhkinyt joko suunsa tai nenänsä niihin, koira kenties myös jotain muuta. Onko todella tarpeellista niuhottaa jostain helkatin tyynyistä?


Olen tainnut ennenkin postailla aiheesta Wabi- sabi. Tänään aamukahvin ääressä luin Ilta-Sanomien uutisointia aiheesta:

Jäikö peti taas aamulla petaamatta? Älä huoli, vuonna 2018 se on trendikästä.
Vuoden 2018 kuumin sisustustrendi sanoo piut paut kurinalaiselle ja viimeisen päälle olevalle kodille. Rento huolettomuus on kohta paljon mielenkiintoisempaa kuin millitarkkaan asetellut koristetyynyt.

Kotona Wabi-sabi -tyyli tarkoittaa epätäydellisyyden sietoa, aitojen materiaalien käyttöä, aitoutta ja jopa sekasotkun sietoa. Ennen kaikkea kauneutta kannattaa nyt löytää sieltä, missä sitä ei yleensä ole tottunut näkemään.

Lue juttu tästä >

Kerrankin olen osin tahtomattani tai laiskuuttani trendien huipulla (vaikken sitä tavoittelekaan). Meiltä sohvatyynyaddikteilta vaatii kuitenkin hiukan uutta asennetta epäjärjestyksen sietämiseen.

Kokeilin tätä perjantai-iltana ja kokeilu oli miellyttävä. Minun ei tarvinnut puunata ja kiillottaa. Voin olla. Lukea lehtiä. Pitää jalat pöydällä. Huomata kahvitahrojen muodostaman kuvion lehden sivulla. Jättää luetut lehdet röykkiöksi ihan mihin vain. Hoitaa sen vaikkapa vasta huomenna. (No vein kuitenkin lehdet ja pahvit, koska kierrätyspiste oli matkalla kauppaan…)

Pari kuvaa meidän epätäydellisestä täydellisyydestä. Koti olkoon elämistä varten. Monikerroksinen sekamelska, mutta niiiiin sopiva koti-illan viettoon villasukat jalassa.

Hyvää wabi-sabi-viikonloppua!Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s