Kirppareilla aika on rahaa

”Ostin kirpparilta” on vastaukseni aika usein kun joku kysyy vaatteistani, koruista tai laukuista. Sama vastaus käy monien sisustusjuttujen, lastenvaatteiden tai kalusteiden suhteen.

Voin sanoa, että rahan sijasta rakas kirppariharrastus vaatii aikaa ja aitoa innostusta etsiä tarvitsemaansa. Piipahtaa ennemmin usein kuin vain silloin tällöin. Hyvillä löydöillä ei ole tapana säilyä hyllyssä viikkokaupalla, eivätkä ne useinkaan kävele ovella vastaan. Kirppistelyssä kyse on tuurin lisäksi silmän harjaantumista.

Piti taas kerran alkaa kirjoittaa aiheesta, koska moni on ihmetellyt, miten voin muka löytää niin kivoja juttuja, itse jos ei löydä juuri koskaan mitään.. noh, siihen ei ehkä ole vastausta. Käytän niin monentyylisiä vaatteita, tykkään lähes kaikista väreistä ja ostan itselleni juttuja fiiliksen mukaan. Kuitenkin hankin vain laadukkaita merkkejä tai lähes käyttämättömiä tuotteita.

Lastenvaatteita hankin jo seuraavan koon varastoon, koska eihän sitä mitään löydy jos on pakko löytää. Kaikesta häviää ilo jos se on pakollista. Minulle kirppiksillä kiertely on harrastus, josta nautin. Jos se olisi pakollista vaikka taloudellisen tilanteen vuoksi, niin voin kuvitella, että saattaisi ääni muuttua kellossa. Lopulta herää kysymys, että säästääkö kirppiksillä käynti? Tuskinpa ainakaan omalla kohdallani, sillä usein tulee hankittua tarpeellisen ohessa turhaa.

Esimerkiksi viime viikolla minulla oli perjantai lomaa ja toki käytin puoli päivää kirppiksillä Polvijärvellä ja Joensuussa. En varsinaisesti tarvinnut tai etsinyt mitään, joten lähtötilanne oli optimaalinen. Mitäs löysin?

Olen haaveillut Marimekon keltaisesta olkalaukusta, mutta luopunut ajatuksesta. Onhan väri hiukan haastava ja käyttö kausiluontoista. Nyt se on minun ja kulkee kesän mukanani! Love it!

Tätä en puolestani ole etsinyt, saatikka edes tiennyt olevan. Rasiasta paljastui söpö Gantin rannekello. Toki lähti mukaani! Myyjä ei ehkäpä ole tiennyt mitä myy, hinnasta päätellen. Juuri tällaiset löydöt ovat niitä koukuttavia!!!

Hankin myös pojille Adidaksen shortseja ja t-paitoja. Iso kasa käyttövaatetta muutamalla eurolla. Ei tarvinnut suksia H&M:lle tänäkään kesänä..

Niin. Voisin kyllä käyttää aikani ehkä paremmin, joku miettii. Mutta harrastuksensa kullakin, minulle tämä juurikin sopiva!

7 kommenttia artikkeliin ”Kirppareilla aika on rahaa

 1. Tämä päivitys sai herätettyä pienen kirpparikutinan myös minulle. Joensuulaisena kaupungin kirpparit ovat tulleet varsinkin ensimmäisiä opiskelukämppiä sisustaessa. Valintakirppikseen minulla on vahva viha-rakkaussuhde. Sieltä tarttuvat mukaan parhaat löydöt, mutta niiden etsiminen muistuttaa neulan tonkimista heinäsuovasta. Mammuttikirppikselläkin shoppailu tuntuu aikamoiselta projektilta, mutta tälle voi antaa plussaa avarammista tiloista. Kontti on siistein ja loogisin näistä kolmesta, mutta sinne ei jostain syystä tule eksyttyä usein.

  https://aatenarikka.blogspot.fi/

  Tykkää

  • Minulle tärkeintä on etsimis/löytämisprosessi ja se, että tulee käytyä kodin ulkopuolella työn lisäksi 😄 Ikinä en ole niin väsynyt, etteikö pieni kierros kirpparilla piristäisi! Konttia kyllä suosittelen, nyt siellä on vielä remppa hiukan kesken, mutta hyviä muutoksia ovat tehneet löydettävyyden suhteen! Helppo tsekata vain tietty osasto tarpeen / aikataulun mukaan.. Nuo isommat kirpparit ovat tosiaan aika loputtomia – tavaraa on niin paljon että väsyy katseluun ennen puolta väliä. Hyvä vinkki on joskus aloittaa kierros lopusta.. muutkin asiakkaat ovat innoissaan tutkineet alun mutta lopussa ehkä jo oikaisseet viimeiset väliköt kassalle 😉

   Tykkää

  • Moi! Polvijärvellä käyn Jaanan kirppiksellä, tosin useimmiten itse vien sinne tavaraa. Sieltä joskus tekee löytöjä, hintataso on aika kova. Joensuussa suosikkini on ehdottomasti Kontti, siellä hinnoissa ja laadussa on järki mukana. Myös valikoima vaihtuu usein! Valintakirppis ja Mammuttitori ovat aika vaihtelevia laadullisesti, aikaa pitää varata paljon, koska kamaa on loputtomasti! 😊 Oisko vinkata hyviä kirppiksiä lähialueella?? Kesällä toki kannattaa hyödyntää myös pihakirpparit – toivottavasti Outokummussa niitä on runsaasti!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s