Travel day 8 | Upzone

Täältä First Campin alueelta löytyy uimarannan, jalkapallokentän, vesipuiston, minigolfin ja monen muun aktiviteetin lisäksi uutena myös kiipeilypuisto!

Ja mitäs sitä kursailemaan vaan kohti korkeuksia! Buukkasimme itsemme Upzonen kiipeilyradan alkuiltapäivän lähtöön, vaikkakin runsas 27 asteen lämpötila tuntui aika hapokkaalta jaloissa jo pelkästään maassa kävellen.

Homma Upzonessa on muuten aivan kuin Treetopissa, mutta turvaköydet lukitaan eritavalla ja liukumiseen käytetään vyössä mukana kulkevaa vaijeriliukua.

Aluksi tuntui, että eihän tästä tule mitään. Mutta kun hommaan tottui, niin itseasiassa se mahdollistaa paljon joutuisamman etenemisen radalla, eikä kädet kipeytyneet lukkojen napsuttelusta. Tässä versiossa kyse oli tekniikasta, ei voimasta.

Koska meillä Ewo on niin pro kiipeäjä, hän lähti radalle ilman meitä jarruttajapelkureita eli minua ja Oulaa. Me kupeksimme harjoitusradallakin varmaan 15 minuuttia! Ewo siis ehti posottaa neljä rataa, me vain kaksi. Pisin vaijeriliuku oli vaikuttavat 200 metriä!

Minulla on oikeasti aivan järjetön korkeanpaikankammo, mutta totesin jo ekaa kertaa kiipeillessä, että tässä lajissa keskittyy niin paljon tekemiseen, ettei kammo aktivoidu. Kummallista! En yleensä voi nousta kuin parin metrin korkeuteen kun alkaa hirveä huimaus ja pyörryttäminen. Monet tutut ovat sanoneet samaa, joten jos sinulla on korkeanpaikankammo, niin älä sen anna jarruttaa tätä kokemusta! Ihan hirmuisen hauskaa ja saat varmasti kipeäksi monta sellaista lihasta joita et tiennyt olevankaan!!

Tässä puistossa korkeimmat radat olivat 12 metrissä, minulle ihan sopivia olivat puolta matalammat! Ei nyt ihan mahdottomaksi heittäydytä kuitenkaan..

Kuvat nappasi Jari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s