Travel day 9 | Museoituminen on se mikä kannattaa

Majapaikastamme kivenheiton päässä on junamuseo ja vaikka aiheena se ei kovin paljon kiinnostakaan, niin tulipa taas jälleen kerran todistettua, että museoituminen kannattaa aiheesta riippumatta!

Vanhoihin veturitalleihin oli koottu monen moisia junia, joita pääsi tarkastelemaan päältä, alta ja sisältä. Vaikken aiheesta mitään ymmärrä, enkä ruotsiksi sitäkään vähää, niin mielenkiintoinen paikka oli silti! Hienoja ja kunnioitusta herättäviä kapistuksia ja upeita yksityiskohtia.

Tällä kertaa kuvakokoelma mustavalkoisena paikan henkeen sopien!

Olemme käyneet kymmenissä ja taas kymmenissä museoissa ja näyttelyissä aiheina niin avaruus, sotahistoria, laivat, autot, lentokoneet, taide, tiede, kulttuuri.. Jotkut paikat ovat olleet unohtumattomia, kuten vaikkapa Titanicin maailmannäyttely Riikassa tai NASAn avaruushistoria Ruotsissa.

Huomenna lähdemme Luulajasta vajaan parin sadan kilometrin päähän Jokkmokkiin, jossa käymme saamelaismuseossa. Olemme käyneet siellä Jarin kanssa kahdestaan noin 10 vuotta sitten ja jo silloin jäi kytemään fiilis, että tänne pitää joskus tuoda lapset! Kerrankin se ”joskus” koittaa, mikäli metsäpalot ovat sammuneet reitiltä..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s