Taianomainen jouluhotelli

Meillä on joulunalusperinne käydä tunnelmoimassa Haaparannan vanhassa kaupungissa ja viettää muutama yö kaupunginhotellissa. Haparanda Stadshotellin historia ulottuu 1900-luvulle ja miljöö on erityisen kiehtova joulun aikaan.

Jos joulutunnelma on vielä ollut kadoksissa, niin täällä tekee aina mieli kuunnella klassista joulumusiikkia, tuijottaa kynttilän tanssivaa liekkiä ja vain istua nauttimassa ympäröivästä taianomaisesta loisteliaisuudesta. Täällä mikään ei ole liikaa, vaan juuri sopivasti.

Hotellissa on laatua ja tunnelmaa vanhaan tyyliin, kuin istuisi keskellä Agatha Christien elokuvaa. Sisustuksessa on paljon kauniita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia ja kerroksellisuutta, joka vetoaa minuun!

Tulee myös mieleen Tylypahka mielenkiintoisine taikaesineineen, notkuvine pöytineen ja vanhaa juhlallisista arvokkuutta henkivine huonekaluineen. Ilonkuplia porisee vatsassa ja päässä alkaa soida elokuvan tunnusmusiikki. Onneksi tällaisia paikkoja on vielä jäljellä ja ajomatkan (tosin melko pitkän) päässä kotoa.

On hassua, miten hotellin asukkaatkin sointuvat tänne; eräs vanhempi herra oli aamupalalla tyylikkäässä puvussa, kun taas nuori tyttö flanellisissa ruutuhousuissa – olematta ollenkaan ristiriidassa keskenään!

Aamuaurinko nousee kattojen takaa ja siivilöityy paksujen samettiverhojen lomasta. Lumi kimaltelee kuin tuhat kristallia! Valoa on tarjolla vain ohikiitävän hetken, kun jälleen laskeutuu sysimusta pimeys. Täällä on osattava nauttia hetkestä ja siinä se salaisuus ehkä onkin, miksi tulemme tänne vuosi toisensa jälkeen.

Löydettiin uusi mahtava ravintolakin kuin pisteeksi ii:n päälle. Lämmin suositus ravintola River, jossa saatiin sairaan hyvää jälkkäriä! Harva nousee omalle top 5 listalle, mutta tämä suklaakakku tulikuumalla valuvalla suklaasydämellä oli valloittavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s