Haluan olla paras versio itsestäni

Elämäntapamuutos kuulostaa suureelliselta, mutta juurikin sen prosessin alkua olen käynyt läpi tässä viimeiset pari kuukautta.

Olen tietoisesti pitänyt taukoa myös täällä blogin puolella, että en itse vesittäisi omia suunnitelmiani. Mutta ehkä on hyvä kirjoittaa jotain ulos, silloin siitä tulee konkreettisempaa. Minun on todella lunastettava lupauksia itselleni..

Haluan panostaa terveyteeni hiukan enemmän, koska olin jotenkin luovuttanut oman jaksamiseni suhteen. Syksyllä huomasin olevani todella stressaantunut ja kuljin viikosta toiseen aivosumussa. Suoritin arkea ja yritin olla positiivinen, mutta pinnan alla todella kärsin.

Joulukuussa lopulta tajusin, että tämä ei voi jatkua. Minun on tehtävä joitakin parannuksia, jotta voisin olla paras versio itsestäni.

Mitä sitten konkreettisesti olen ehtinyt tehdä ja muokata elämäntavoissani:

1) Käyn ajoissa nukkumaan. Tarkoittaa viimeistään klo 22. Joskus tietysti voi lipsua, mutta pääsääntöisesti näin. On ihan huippua, kun ei ole aamulla ihan puolikuollut vaan tunteekin olevansa elossa.

2) Syön monipuolisesti ja terveellisesti. Ei mitään ihmeellistä säätöä, mutta huomattavasti enemmän proteiinia ja hedelmiä + vihanneksia.

3) Sokerit pois. Tämä on tuskaa, vaikeaa ja hirveää. Joka ilta tekee mieli vain mussuttaa karkkia. Olen sortunut pari kertaa, mutta väliäkö sillä – pääosin olen siis onnistunut!

4) Liikuntaa! Käyn pari kertaa viikossa hiihtämässä ja pienillä stepeillä laitan kehon kuntoon. Käyn säännöllisesti myös huoltamassa itseäni funktionaalisen osteopatian klinikalla; en pärjäisi ilman ihanaa OsteoHakan Sanna-Maria! ❤️ Nyt työn alla on olkapäät ja niiden lihasten kaivaminen käyttöön. Mutta huom, romuna ollut selkäni on jo saatu kuntoon, mikä on uskomatonta!

5) Tavoite hillitä elimistön hiljaista tulehdusta ja stressiä (Lisätietoa hiljaisesta tulehduksesta) Otin päivittäiseen käyttöön uudet innovatiiviset Imune ReNewLife -kapselit, joiden vaikuttavat solutasolla niin hiljaiseen tulehdukseen kuin antavat liikuntaan hyvän buustin. Myös ahdistava aivosumu on hälventynyt, ajatukset rullaavat ja pikkuhiljaa myrkyt elimistöstä ovat lähteneet liikkeelle.

Ihana siskoni kommentoi tällä viikolla (kun ollaan nähty viimeksi jouluna), että ”sinähän ihan hehkut”! Se oli parasta, mitä olen pitkään aikaan kuullut! Pienillä arjen teoilla ja valinnoilla olen saanut jo parissa kuukaudessa näkyviä tuloksia.. Ja olokin on sen mukainen!

Muutos on matka ja olen vasta pakannut matkalaukut. Mutta olen tehnyt päätöksen ja uskaltanut lähteä tälle retkelle paremman olon tavoittelussa. On jännittävä nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Blogissa kirjoittelen tauon jälkeen ihan samanlaista hömppää kuin aiemminkin, kiitos kun luet ja olet messissäni! ❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s